SRBI U SIDNEJU
Irinej's Folly
Home
.
Why persecute the orthodox faithful
Diskriminacija Srpske radio grupe na Radiju 3ZZZ
Zasto LAZETE gospodine Episkope?
Kanbera iza kulisa ili bezakonje sa blagoslovom
Media Release Canberra Monastery
letter to Irinej
Dan eparhije ili Dan kompanije
Tricky Business
Open Letter of Concern
Message to Irinej - "No More"
IMPORTANT announcement SVETI NIKOLA
Serbian People Condemn Irinej's Attacks on Bishop Damaskin
Badnje vece u kanberi
Sidebottom v Isidore
FRESH ATTACK IN QUEENSLAND
Milutinovic refuses to accept proof
MIRKO SPENDS MONEY
American Gang of Four caught out
Dobre sentenced to 2 years imprisonment
Monastery Visoki Decani
Irinej's Folly
Keep Isidore out of Australia
Reagovanje vladike Damaskina Davidovica
MIRKOVA NAJNOVIJA ZTRVA..
Episkop Damaskin
Premesti se Nedjo
Kakav Vladika, takvi i vernici
Egzil u Egzilu
EPISKOP IRINEJ I EPISKOP PETAR
Dvadeset godina od upokojenja vladike Petra
The Truth about Frankston
Kanbera September
The Law in Australia is Strong
Lipstick on a Pig
Vladika funkcioner u katolickoj instituciji
Controversial Serbian bishop's woes follow him from US
Poziv 21 septembra
SLUZBA I MOLEBAN ZA 700,000
Free Serbian Orthodox Church Information
MIRKO VS SVETI NIKOLAJ
Srpskoj politickoj emigraciji, svestenicima i vernicima Novogracanicke mitropolije
MIRKO RESURRECTS FREE CHURCH
Drazin Dan Kanbera
Govor Nikole Cuka
KO SU PRAVI TVORCI NOVOG RASKOLA U AUSTRALIJI
Our Heritage
Sveti Nikolai Zicki
Episkop AMVROSIJE posetio Kanberu
Announcement
Time For Change
Irinej refuses to answer
Kriminal i podvala
Hasim Taci se seta po Sidneju
ODGOVOR PROPERTI TRASTA SLOBODNE PRAVOSLAVNE CRKVE
Bishop loses first battle in Canberra
Mirko the Cheap Magician
NEKADA SE ZVALA CRKVA - DANAS SE ZOVE PREDUZECE:
abandoned children
Priest allowed to break all rules
Return to the Dark Ages
Who desecrated our monastery?
The devil in disguise
Irinej Closes another Church
Cabramatta Election Farce
Visions of Grandeur
Operations Manual 2008
Nasilnicko ponasanje tek rukopolozenog svestenika
Australija: Nedostojno ponasanje vladike Irineja (Dobrijevic)
Milan Vekovich letter to Bishop Irinej
Extended Plenary Meeting Resolutions
Da li ce Irinej na sud
Why New Kalenic?
Bishop Irinej's Folly
Bishop attacks our Faith
Ili se Pokloni, ili se Ukloni
Please Help Our Children

Ispravka - ‘’Izbavi nas od lukavago'’

vlirinej.JPG

U mom jučerašnjem napisu pod naslovom ‘’Izbavi nas od lukavago'’, u odeljku ‘’Licemerje'’, počinio sam grešku u odnosu na profil prečasnog prote Radoša i na suštinu licemerja episkopa Dobrijevića.

Časlav M. Damjanović, 12.11.2008

+++
Za grešku sam isključivo ja odgovoran. Moju nedovoljnu obaveštenost ne smatram opravdanjem.

Naime, iz najavljene sudske tužbe od strane prote Radoša (u nastavku je priključen originalni tekst na engleskom i prevod istog), i prethodne reakcije vernika, stekao sam dva manje važna pogrešna utiska i jedan vrlo važan pogrešan utisak koji zadire u suštinu moga izlaganja.

Prva dva manje važna pogrešna utiska su da je časni prota o. Radoš pripadao Slobodnoj pravoslavnoj Crkvi i da je bio jedan od ravnogorskih graditelja te stvarne svetosavske i stvarne pravoslavne crkve.

Prota Radoš, iako njegovo služenje Gospodu jeste bilo časno, ustrajno i zadivljujuće, nije pripadao Slobodnoj pravoslavnoj crkvi i nije po svom nacionalnom opredeljenju bio Ravnogorac.

Iskreno se izvinjavam časnom proti Radošu i pokorno molim za oproštaj jer grešku nisam počinio ni namerno, a još manje zlonamerno – već iz neznanja i neobaveštenosti.

Međutim, pošto su obaveštenja kojima sam raspolagao potekla od Inicijativnog odbora ‘’Zabrinuti mirjani'’ što je danas u Australiji isto što i ‘’Odbor za odbranu Novogračaničke mitropolije'’, i pošto pretnja sudskim procesom zbog ‘’naterivanja'’ časnog prote Radoša u prevremnu ‘’penziju'’ potiče od samog prote, pisana rukom njegovog sina, i pošto časni prota zaista nije prisustvovao banketu u čast njegovog ‘’penzionisanja'’ što dokazuje njegovo neslaganje pa čak i protest – dolazimo do vrlo važnog mog pogrešnog utiska koji zadire u suštinu moga izlaganja.

Dvoličnost episkopa Dobrijevića, na koju sam juče ukazao, zasnovana je osim na činjenicama koje sam naveo – da je takozvano ‘’penzionisanje'’ prote Radoša zapravo uklanjanje ‘’smetnje'’ koja je danas još snažnija nego u prošlosti baš zbog istovetnosti stava Inicijativnog odbora ‘’Zabrinuti mirjani'’ i ‘’Odbora za odbranu Novogračaničke mitropolije'’ – što konkretno znači pokušaj episkopa Dobrijevića da ‘’penzionisanjem'’ prote Radoša razbije ovu slogu australijskih pravoslavnih vernika – dakle, zasnovana je osim toga i na pokušaju episkopa Dobrijevića da izdvajanjem časnog prote Radoša kao nekoga ko ‘’se nikada nije odrekao krsta Gospodnjeg'’ – da tim izdvajanjem prikrije svoju inkvizitorsku opsednutost da su Ravnogorci i njihovi potomci navodno jedini koji su se navodno ‘’odrekli krsta Gospodnjeg'’.

Pošto ovakvo poturanje neistine jeste isključivo političko i ideološko, očigledno je da nije u pitanju samo neobična ljudska licemernost već i vrlo ozbiljna sumnja da li je episkop Dobrijević uopšte ‘’služitelj Božjeg u znaku krsta Gospodnjeg'’?

Naravno, pokajnički se molim da mi u njegovoj pravoslavnoj i svetosavskoj blagosti episkop Dobrijević oprosti ovu sumnju i uveri me u suprotno.

U prilogu je pretnja prote Radoša sudskom tužbom na engleskom i srpskom.

Australia’s MIRKO DOBRIJEVIC - Plaintiff or Defendant20/10/2008

Bishop Irinej

My father received your letter today without anger, but instead absolute devastation at how his time as a priest has been brought to a close. 56 years as the priest of our local community has been brought to an end by an insensitive and thoughtless process that defies Christian intent. A life that should be celebrated, is paradoxically humiliated. A man that held the highest of moral and ethical standards has been discarded when his usefulness is diminished.

How hypocritical has our church become, when a man who has devoted his entire life to the church is no longer allowed to read the gospel at the church he built? A retirement effective immediately, not even a week to allow him to participate in his last service?

Prior to accepting this decision we require the following:
• A copy of the letter in English. This will allow the solicitor representing our interests to pursue the matter with you directly. It has been difficult finding a solicitor in Australia that deals in Cyrillic.
• An indication of how the redundancy package will be structured and a further indication of who will be responsible in paying this sum.
• Evidence that proves that my father is unable to perform his duties at the church. We in fact have written evidence to the contrary.
• The jurisdiction the National arm of the Serbian Orthodox church in regards to an ‘Incorporated’ Body ie. “The Parish of the Serbian Orthodox Church of St. Sava (Incorporated).
• Any church laws that allow the summary retirement of a rector of a church.
• The maximum age of a serving rector..
• The minimum period of notice given to an employee of the church.
• Please provide us the name and details of your solicitor who is authorised to accept service of process on your behalf.

We are in fact ignoring the contents of the received letter until:
• All points are addressed to our satisfaction.
• Your solicitor’s details are provided.

Furthermore, you may wish to familiarise yourself more closely with the registered constitution of our church, registered in 1953 under “The associations Incorporation Act 1895”. Please contact me if you require a copy.

Yours sincerely

Pavle Rados
0433 256 676

+++


PREVOD:

20/10/2008

Episkope Irinej,

Moj otac je juce primio vase pismo bez ljutnje, ali je umesto toga bio totalno porazen kako se zavrsava njegov svestenicki poziv… 56 godina sluzenja nasoj lokalnoj zajednici zavrsava se jednim besmislenim i neodgovornim postupkom neshvatljivim u hriscanskom postupanju. Ponizen je zivot koji bi trebalo da je slavljen kao cudovisan. Covek koji se drzao najvisih moralnih i etickih standarda odbacen je onog trenutka kada za njim vise nema potrebe.

Koliko je nasa crkva postala dvolicna kad coveku koji je posvetio citav svoj zivot crkvi nije dozvoljeno da drzi sluzbu u crkvi koju je on izgradio? Penzionisanje koje stupa trenutno na snagu, ne daje cak ni jednu jedinu nedelju da odrzi svoju poslednju sluzbu?

Pre nego sto prihvatimo ovu odluku zahtevamo sledece:

  • • Kopiju pisma na engleskom. To ce omoguciti advokatu koji zastupa nase interese da vodi slucaj direktno sa vama. Tesko je naci u Australiji advokata koji razume cirilicu.
  • • Predlog penzionog staza ili naknade i ko ce biti obavezan da plati pomenutu sumu.
  • • Dokaz da moj otac nije sposoban da obavlja sluzbu i ostale duznosti u crkvi. Mi posedujemo pismeno dokaze ya suprotno.
  • • Juridistikciju tela zaduzenog za celokupnu teritoriju u odnosu na pojedine Incorporated jedinke, na primer The Parish of the Serbian Orthodox Church of St. Sava (Incorporated).
  • • Crkvene zakone na kojima je zasnovano prinudno penzionisanje rektora crkve
  • • Maksimalna starost sluzeceg rektora
  • • Minimalni period dozvoljen za otpustanje crkvenog cinovnika
  • • Molimo dostavite nam ime i podatke o vasem advokatu koji je ovlascen da u vase ime vodi proces

Smatracemo sadrzaj Vaseg pisma bezvrednim sve dok se:

  • • Svim nasim zahtevima ne odgovori na zadovoljavajuci nacin
  • • I dok nam se ne dostave svi potrebni detalji u vezi sa vasim advokatom

Takodje, ukoliko zelite da se blize upoznate sa registrovanim Ustavom nase crkve, registrovane 1953 pod “The associations Incorporation Act 1895”. molim obavestite me ako vam je potrebna kopija.

Iskreno vas,
Pavle Rados
0433 256 676

Enter supporting content here