SRBI U SIDNEJU
The devil in disguise
Home
.
Why persecute the orthodox faithful
Diskriminacija Srpske radio grupe na Radiju 3ZZZ
Zasto LAZETE gospodine Episkope?
Kanbera iza kulisa ili bezakonje sa blagoslovom
Media Release Canberra Monastery
letter to Irinej
Dan eparhije ili Dan kompanije
Tricky Business
Open Letter of Concern
Message to Irinej - "No More"
IMPORTANT announcement SVETI NIKOLA
Serbian People Condemn Irinej's Attacks on Bishop Damaskin
Badnje vece u kanberi
Sidebottom v Isidore
FRESH ATTACK IN QUEENSLAND
Milutinovic refuses to accept proof
MIRKO SPENDS MONEY
American Gang of Four caught out
Dobre sentenced to 2 years imprisonment
Monastery Visoki Decani
Irinej's Folly
Keep Isidore out of Australia
Reagovanje vladike Damaskina Davidovica
MIRKOVA NAJNOVIJA ZTRVA..
Episkop Damaskin
Premesti se Nedjo
Kakav Vladika, takvi i vernici
Egzil u Egzilu
EPISKOP IRINEJ I EPISKOP PETAR
Dvadeset godina od upokojenja vladike Petra
The Truth about Frankston
Kanbera September
The Law in Australia is Strong
Lipstick on a Pig
Vladika funkcioner u katolickoj instituciji
Controversial Serbian bishop's woes follow him from US
Poziv 21 septembra
SLUZBA I MOLEBAN ZA 700,000
Free Serbian Orthodox Church Information
MIRKO VS SVETI NIKOLAJ
Srpskoj politickoj emigraciji, svestenicima i vernicima Novogracanicke mitropolije
MIRKO RESURRECTS FREE CHURCH
Drazin Dan Kanbera
Govor Nikole Cuka
KO SU PRAVI TVORCI NOVOG RASKOLA U AUSTRALIJI
Our Heritage
Sveti Nikolai Zicki
Episkop AMVROSIJE posetio Kanberu
Announcement
Time For Change
Irinej refuses to answer
Kriminal i podvala
Hasim Taci se seta po Sidneju
ODGOVOR PROPERTI TRASTA SLOBODNE PRAVOSLAVNE CRKVE
Bishop loses first battle in Canberra
Mirko the Cheap Magician
NEKADA SE ZVALA CRKVA - DANAS SE ZOVE PREDUZECE:
abandoned children
Priest allowed to break all rules
Return to the Dark Ages
Who desecrated our monastery?
The devil in disguise
Irinej Closes another Church
Cabramatta Election Farce
Visions of Grandeur
Operations Manual 2008
Nasilnicko ponasanje tek rukopolozenog svestenika
Australija: Nedostojno ponasanje vladike Irineja (Dobrijevic)
Milan Vekovich letter to Bishop Irinej
Extended Plenary Meeting Resolutions
Da li ce Irinej na sud
Why New Kalenic?
Bishop Irinej's Folly
Bishop attacks our Faith
Ili se Pokloni, ili se Ukloni
Please Help Our Children

irinej-vavedenje.jpg

Ђаво је данас уљудан господин у жакету –оличење  осредњости, а не богохулног жара'’. Николај Гогољ 1809-1852, оснивач руске националне књижевности.

+++

Међутим, епископ Аустралијско-новозеландски ИРИНЕЈ Добријевић није само ‘’уљудан господин у жакету'’, него и под архијерејском митром којом скрива свој разбијачки рад угрожавања србства политичким упливом комуниста од 1963 г.

Сваким даном уочавамо нове моменте упоредне акције комуниста и епископа Иринеја, њихово међусобно допуњавање у рушењу Слободне аустралијске епархије а видимо и друге епископе мафијаше који са остацима комуниста руше Слободну српску цркву, српског Алказара која се једино бори против безчовечног комунизма, континуирано од 1941 г. до данас и самопрегором првих Апостола Христових шири Христову Истину у целом Светосавском српству. (Мислим на Алказар, шпанску цитаделу прилепљену на једну стену у Толеду где су се шпански националисти утврдили за време грађанског рата 1936-1939г. када су септембра 1936 г. националисти јуришали на комунисте, разбили их и тако спасили Шпанију од комунизма).

Мирко Добријевић је још као студент почео да лаже и мешетари, што значи да је без идеала и вере у Бога. Још као студент је преварио почившег нашег митрополита Иринеја Ковачевића ( 1914-1999) да му плаћа школарину у руској богословији. Када је завршио школу отишао је без збогом своме јату федералцима-комунистима, по оној латинској пословици ‘’сличан сличног тражи'’! Кад се закалуђерио и добио име Иринеј, мислили смо да ће се као монах променити на боље и престати да лаже да је с нама, а уствари, опасан федералац.

У Аустралију су га послали остаци комуниста да наш манастир Св. Саве у Канбери ликвидира а федералски активира који замире јер су федералци у Аустралији занемарљива мањина, они су уистини ‘’архаично слепо црево'’ комунистичко –љотићевске прошлости од 1963 г. г Иринеј Добријевић је верни послушник српских непријатеља. Он је на Васкрс 1997 оскрнавио манастир Ваведење на Сењаку у Београду по наруџбини непријатеља српских и српске цркве. Дневни лист АРГУМЕНТ од 5 маја 1997 г. дословнио каже:

‘’Манастир Ваведење који се налази на Сењаку у Београду, један је од најзначајнијих духовних центара нашег народа. Поред тога што се у њему годинама окупља велики број православне омладине, у манастирској порти сахрањени су и велики јерарси Српске цркве…На сам дан Васкрса, у недељу 27 априла, сви верници који су присуствовали литургији са почетком у 9 сати, на самом завршетку литургије били су изненађени присуством групе младих људи од који су многи носили беџеве са натписом И.Р.А и музичке инструменте у рукама. Оно што је највише било чудно јесте чињеница да је међу инструментима био и бенџо, као обавезан предуслов америчке фолк музике.

Једна монахиња смерно и уплашено их је упитала: ‘’Ко сте ви и шта рaдите овде?'’ На то је један од чланова ‘’бенда'’ одговорио:'’ Нас је позвао отац Иринеј'’. Када је јеромонах Иринеј Добријевић изашао из цркве грунула је права кантри енд вестерн музика певана на енглеском језику, све уз обавезно пљескање и поцупкивање. Већина верника са гнушањем и запрепашћењем одмакла се од мале групе који су аплаудирали музикантима.

Сам Добријевић познат је као контроверзна личност. Рођен је и одрастао у Америци, као дете наших емиграната у расолничкој цркви, и, како је сам изјављивао за свог духовног оца сматра тадашњег расколничког вођу митрополита Иринеја Ковачевића. Након “студија” теологије на теолошком факултету Америчке православне цркве која није призната од других православних цркава, он напушта свог ‘’вољеног духовног оца'’ (митрополита Иринеја –А.Д.) и прелази под јурисдикцију митрополита Христифора, верног патријаршији у Београду.’’

Ово је извод из чланка: СВЕТОГРЂЕ НА ВАСКРС . Потписао га је Жељко Познановић, такође федералац што изгледа мало чудно и интересантно да износи овакве прљавштине о свом федералцу Иринеју Добријевићу тадашњем јеромонаху а данашњем епископу који као поклисар мешетари између српске Слободне цркве и федералско комунистичке. Свакако да је Жељко Познановић схватио да са пропашћу комунизма неминовно пропадају и федералци.

Управа ПРОПЕРТИ ТРАСТА са потписом свога председника Ратка Нешића, 17 децембра 2007 објављује следеће:

‘’ Отворено бојкотовање и непријатељски став од самог почетка административне службе владике Иринеја против постојања ПРОПЕРТИ ТРАСТА , као легалне заштите манастирског имања, јасно показује намеру да је циљ да се, било како, подрије и раскринка то легално обезбеђење. Служећи си загонетним одлукама час од 2004 г. час од 2006 г.злонамерно мења статус Епаpхијског седишта које је у нашем манастиру за одржавање Црквено-народног Сабора наше епархије. А тиме сасвим јасно потврђује намере и циљ тј. да се манастир без стида отме од народа који га је градио и легално обезбедио. Да се као седиште Епархије избрише из постојања у складу плана да се и сама Епархија Новограчаничка што пре угаси, укине и избрише. Да нестане све што се у прошлости звало Слободна Српска Православна Црква.

‘’Ако се историја понови први пут то је злочин а ако се понови други пут онда је фарса, тј. спрдња'’ , рекаo је немачки филозоф Хегел (1770-1831). Познато је да је Карл Маркс (1818-1883) крао Хегелове мисли па је и ову украо и убацио марксистима као своју. Пошто данас марксисти, комунисти немају власт да верне Србе избацују из цркве као 1963 г.они, убеђени да је ова мисао њиховог Мркса, покушавају, где могу, да бар направе фарсу о д србске цркве и србства, па ето, и епископ Иринеј својом дугогодишњом сарадњом са комунистима ову Хегелову мисао примењује као Марксову убеђен, ваљда, да је стварно Марксова, прави фарсу од своје Епархије Аустралијско-новозеландске. То што је Иринеј њен епископ, он сматра само као додатну шансу да је разбије за рачун федералаца.

Сви федералци су до 1963 г. били тајни комунисти, а онда су се експонирали , да би преварили српску цркву, називајући се ФЕДЕРАЛЦИМА.! Иринеј не мари што ће остати без Епархие, јер да мари не би је разбијао. Он је обезбедио себе на више места код:комуниста, масона, битлса, хомосексуалаца…Зато се не боји да најискреније Србе провославце оптужује да су ‘’шачица нецрквених појединаца'’, а та ‘’шачица'’ је подизала храмове и црквене домове у којима он станује и благује и још увак је на њиховим јаслама, храни се од зноја те ‘’шачице'’. Такав бескреупулозни тип може бити или скроз неваспитан човек или комуниста. Још прети тој ‘’шачици'’ некаквим својим федералским судом, који је увек НЕ-ЦРКВЕНИ СУД. Његов благослов ништа не вреди. Највећи непријатељи Христове цркве су под митрама и мантијама служили не Христу него комунистима- Титовцима. А зна се , да су комунисти најкрвавији злочинци од када се зна за постанак човечанства. Од 1963 г. комунистички злочини фузионисани са федералским над српском црквом осећају се и данас. Докле? Док не схватимо да су нам злочинца Јосипа Броза Тита (1892-1980) довезли у Београд 20. октобра 1944 г. совјетски тенкови.

Чувени и велики србски националиста, верник србске цркве Радуле Остојић (1908-1989), судија окружног суда у Црној Гори за време Краљевине Југославије, на Десетом црквено-народном Сабору у манастиру Св. Сава у Либертвилу, одржаног од 6-8 августа 1963 г. дословно је рекао: ‘’Дошло је време када ми, верници морамо да бранимо Цркву од попова и владика'’.

Чланови ПРОПЕРТИ ТРАСТА са својим честитим и врлим председником братом Ратком Нешићем при манастиру Св. Сава код Канбере, Аустралија, велики ревнитељи и верници српске православне цркве, доживели су баш ово што је предвидео судија Радуле Остојић давне 1963 г. да бране своју Цркву од несавесног епископа Иринеја Добријевића који се толико отуђио од српске цркве да оне који је бране и толико дају и ревнују за ЊУ бестидно етикетира као своје па чак и непријатеље цркве. Дакле ‘’ђаво у жакету'’ и још под епископском митром намерно ствара бурлеску у епархији и то у својој. Вештачки изазива историју да се понавља како би што више срушио или бар окаменио Живу Цркву Христову и протерао из ЊЕ Св. Саву. Исти број Аргумент од 5 маја 1997 г. извештава да је Иринеј Добријевић пропагирао против оца Св. Саве, Стевана Немање и дословно пише:

‘’У јануару ове године, Добријевић је у самом манастиру јавно изјавио:

‘’да је Бог од Немање учинио светитеља након свега што је учинио богумилима'’.

Срећом ту је био присутан један од најбољих познаваоца србске историје Др. Бошко Бојовић из Париза који је , видно узбуђен и револтиран, рекао да Немања није ништа урадио богумилма него их је само протерао, док је њиховом вођи ‘’урезао језик'’. Примена на Немању речи ‘’да Бог од Савла може да учини Павла'’ схваћена је и тада, на Васкрс као увреда за Немању, јер по томе излази, као што су и од свих присутних схваћене Иринејеве речи, да је сама Намањина борба за српску државу злочин за које се онда Немања кајао доласком у манстир.. Таквим тезама импутира се целом српском народу злочиначки карактер, јер је по некима злочин у самим темељима српске државе. Након вербалног дуела који је Добријевић имао са групом верника, он је са музичком пратњом ушао у конак манастира док су верници у револту и видно потрешени напустили манастир'’

Из овога се јасно види да су Добријевићу као и свим комунистима, ближи и богумили и сви напријатељи Срба него Стеван Немања, оснивач српске државе и Св. Сава, оснивач српске православне цркве. Тако је и федералцима седамдесетих година док им је још владао Броз био ближи чикашки кардинал КОДИ с којим су се својатали и узајамно посећивали и гостили, него Срби који су се борили против српских непријатеља – комуниста!

Епископ шумадијски Др. Сава Вуковић (1930 -2001), Брозов лични пријатељ са којим је уз партију карата не само ћаскао већ га и извештавао о кретању Титу непријатељске емиграције. То је Сава крио од нас, али га је Удбаш кад се пензионисао открио у својој књизи коју је написао 1993 г. Вуковић је живео скоро 8 година после изласка ове књиге али није ни покушао да оспори њене наводе што значи да су наводи и књизи истинити. Сава је био толико убеђен у победу белосветског комунизма са којом је повезивао и победу федералаца да је саветовао федералцима да никако не нападају ‘’расколнике'’ већ да их само игноришу јер ће ‘’расклоници'’ нестати већ у првој генерацији. Пре свега и епископ Дионисије, ни ми са њим никада нисмо били ‘’расколници'’. То лаже епископ Др. Сава који није предвидео да ће већ прва генерација са епископом Дионисијом бити призната од светог патријарха Павла и припојити српској светосавској цркви које се никад ни епископ Дионисије ни ми нисмо одрекли.

Честитам Светосавску будност Срба у Аустралији окупљених око ПРОПЕРТИ ТРАСТА ! На многаја љета и напред у борбу против црвеног Антихриста!

Молећи се Богу за вас, поздрављам вас победичким поздравом:  Христос воскресе!

Ваши поштоваоци - прота Андреја и син протосинђел Дионисије Димитријевић

27 март, 2008

 

V. REV ANDREJA DIMITRIJEVIC
310 N. -72 Str
KANSAS CITY, KS. 66112

 

reprinted from Novinar.de

Enter supporting content here