SRBI U SIDNEJU

Ili se Pokloni, ili se Ukloni

Home
.
Why persecute the orthodox faithful
Diskriminacija Srpske radio grupe na Radiju 3ZZZ
Zasto LAZETE gospodine Episkope?
Kanbera iza kulisa ili bezakonje sa blagoslovom
Media Release Canberra Monastery
letter to Irinej
Dan eparhije ili Dan kompanije
Tricky Business
Open Letter of Concern
Message to Irinej - "No More"
IMPORTANT announcement SVETI NIKOLA
Serbian People Condemn Irinej's Attacks on Bishop Damaskin
Badnje vece u kanberi
Sidebottom v Isidore
FRESH ATTACK IN QUEENSLAND
Milutinovic refuses to accept proof
MIRKO SPENDS MONEY
American Gang of Four caught out
Dobre sentenced to 2 years imprisonment
Monastery Visoki Decani
Irinej's Folly
Keep Isidore out of Australia
Reagovanje vladike Damaskina Davidovica
MIRKOVA NAJNOVIJA ZTRVA..
Episkop Damaskin
Premesti se Nedjo
Kakav Vladika, takvi i vernici
Egzil u Egzilu
EPISKOP IRINEJ I EPISKOP PETAR
Dvadeset godina od upokojenja vladike Petra
The Truth about Frankston
Kanbera September
The Law in Australia is Strong
Lipstick on a Pig
Vladika funkcioner u katolickoj instituciji
Controversial Serbian bishop's woes follow him from US
Poziv 21 septembra
SLUZBA I MOLEBAN ZA 700,000
Free Serbian Orthodox Church Information
MIRKO VS SVETI NIKOLAJ
Srpskoj politickoj emigraciji, svestenicima i vernicima Novogracanicke mitropolije
MIRKO RESURRECTS FREE CHURCH
Drazin Dan Kanbera
Govor Nikole Cuka
KO SU PRAVI TVORCI NOVOG RASKOLA U AUSTRALIJI
Our Heritage
Sveti Nikolai Zicki
Episkop AMVROSIJE posetio Kanberu
Announcement
Time For Change
Irinej refuses to answer
Kriminal i podvala
Hasim Taci se seta po Sidneju
ODGOVOR PROPERTI TRASTA SLOBODNE PRAVOSLAVNE CRKVE
Bishop loses first battle in Canberra
Mirko the Cheap Magician
NEKADA SE ZVALA CRKVA - DANAS SE ZOVE PREDUZECE:
abandoned children
Priest allowed to break all rules
Return to the Dark Ages
Who desecrated our monastery?
The devil in disguise
Irinej Closes another Church
Cabramatta Election Farce
Visions of Grandeur
Operations Manual 2008
Nasilnicko ponasanje tek rukopolozenog svestenika
Australija: Nedostojno ponasanje vladike Irineja (Dobrijevic)
Milan Vekovich letter to Bishop Irinej
Extended Plenary Meeting Resolutions
Da li ce Irinej na sud
Why New Kalenic?
Bishop Irinej's Folly
Bishop attacks our Faith
Ili se Pokloni, ili se Ukloni
Please Help Our Children

U ovoj kratkoj rečenici mogao bi da se rezimira celokupna plan i način rada kardinala Irineja i njegove kamarile, koga on sprovodi od prvoga dana po ustoličenju.

Milan Martinović, Australija; 29.04.2008

Čitaoci i članovi Crkvenoškolske opštine “Sveti Nikola” u Južnom Brizbanu, koji su primili jedan njegov akt, imali su prilike da vide i da se osvedoce, da je pismeno potvrdio svoj čisto jezuitski princip, po kome “CILJ OPRAVDAVA SREDSTVO”, rekavši da ce sprečiti raskol i tako svoje radne zadatke i planove, izvršavati koristeći se “SVIM SREDSTVIMA”.

Ovde nije potrebna velika lingvisticka analiza, da bi se rastumačilo šta je hteo da kaže. Ovo SVIM SREDSTVIMA predstavlja problem neke druge vrste analize. Da je ovo rekavši i napisavši, dodao recimo: “onim sredstvima koje mu dozvoljavaju kanonski…” ili “ustavni poredak”, ili pak “drzavni zakoni”, mogli bi smo da zakljucimo da se radi o osobi koja ipak raspolaže sa izvesnom, minimalnom dozom zrelosti, koja je potrebna da bi se kao takva nalazila na ovako odgovornoj poziciji i ulozi duhovnog pastira. Ovako rečeno i napisano, odlikuje običnog kočijasa, ili čobanina, jer pojam SVIM SREDSTVIMA, može da znači i LAŽIMA, MANIPULACIJAMA, PREVARAMA, OTIMAČINAMA, UCENAMA, PRETNJAMA… itd. itd.

I zapravo, ova njegova aksioma, SVIM SREDSTVIMA to i znači.

Tako je kardinal Irienej sa SVIM SREDSTVIMA pokazao u punom sjaju, za ovih godinuipo dana svoje STRAHOVLADE, da mu ZAKON LEŽI U TOPUZU.

Tako je i u pismu advokatu Crkvenoskolske opstine Sveti Djordje u Kanberi, Peteru Bevanu u zadnjoj rečenici napisao da ce, “ukoliko se ne pokone, ili ukoliko se ne uklone” doslovce: USKRATITI BOGOSLUZENJA, i POKRENUTI CRKVENI I GRADJANSKI SUD.

VELIKA NEDELJA I USKRS BEZ BOGOSLUZENJA

Serija katancenja crkvi u Australiji, pocela je pre nekoliko godina. Sada se ponovio slucaj crkve Sveti Nikola iz Blektauna, kada Ilija Vitorovic uz svesrdnu pomoc vladike Milutna i Djure Djurdjevica, isto u toku Velike nedelja i na Uskrs nije dozvolio proti Saracevicu da sluzi sluzbu. Toga Uskrsa bio sam i ujutru u crkvi i uvece na zabavi, i gledao kako bez trunke grize savesti, Ilija Vitorovic vodi kolo. A sto je istog toga dana sa svojim mentorima lisio nekoliko stotina vernika sluzbe i svetog pricesca, to nikom nista.

Sto se tice Ilije Vitorovica, taj slucaj moze lakse da se razume, jer se radi o polupismenom coveku, koji jedva da je zavrsio samo cetiri razreda osnovne skole. Podstrek da ucini to sto je ucinio, dalo mu je to sto je u Australiji uspeo, kako u jednoj svojoj pesmi kaze Bora Corba, “da o vratu okači kravatu”, i da tako umisli da je postao neko i nesto. Naravno, ovako nesto je mogao da ucini samo covek koji uopste ne zna sta je Crkva.

Medjutim, zbog jednog internog sukoba izmedju crkvenog odbora i crkvene vlasti, zakatanciti crkvu, i to za Uskrs, predstavlja svojevrstan skandal, i pokazuje kakvi su pastirski kvaliteti australijskog arhipastira. Nama ostaje da se posle ovoga upitamo:

Da li i ovaj covek koji je kako ga Sergije Princip krsti u Vestima, PRVI ČOVEK SRPSKE CRKVE, kad se ovako ponasa, i on uopste zna sta je Crkva?

Prvi covek srpske crkve u Australiji je eto za Veliku nedelju i na Uskrs zakatančio jednu crkvu u svojoj parohiji i tako svima pokazao da je on VLAST i da koristeci se SVIM SREDSTVIMA moze i to. A sto su neduzni narod odnosno vernici, koje on kako u svojim porukama kaze “vozljubi”, bili liseni molitve i svetog pricesca opet NIKOM NISTA.

HRAMOVNA SLAVA U MANASTIRU

Ovo nije prvi slucaj katancenja ove crkve i uskracivanja svestenika.
To je pre dve godine uradio Djuro Djurdjevic sa vladikom Milutinom. Onda su izmislili razloge da bi pokazali da su neprikosnoveni gospodari i da imaju vlast. Jedan razlog su bile navodno postavljene neodgovarajuce i bez blagoslova neke mermerne ploce, a drugi je navodna “preregistracija” crkvene imovine. Kako se ispostavilo, ni jedan ni drugi razlog nisu bili u pitanju. Videli smo iz prilozenog dokumenta da je crkva registrovana i inkorporirana jod 1965. godine i da to nije promenjeno. U pitanju je bio neuspeh Djure Djurdjevica i vladike Milutina u postavljanju njihovog ljubimca, “nesretnoga” Srete Dragicevica za predsednika crkvenog odbora.

Sada je trebalo”udomiti” Nikolu Bilica, koga u beogradskoj parohiji nisu hteli da postave nigde za vise od deset godina. “Utrapili” su ga ali sa planom “na kratko” u Kamberu, da ovdasnjim Srbima zamazu oci i pokazu kako vode veliku brigu o vernom narodu. Medjutim, kako smo iz Kanbere obavesteni, Nikola Bilic koji jos uvek stanuje u crkvenoj kuci pored same crkve, a u crkvi po naredjenju kardinala Irineja ne sluzi, sluzio je sluzbu na Usrks u manastiru Kalenicu i tamo najavio da ce “hramovna slava” Crkvenoskolske opstine Sveti Djordje da se obavi, umesto u crkvi -u manastiru.

Ovo je verna slika, kako funkcionise TOPUZ kardinala Ireineja.

Istovremeno crkveni odbor je najavio slavu u crkvenim prostorjama za nedelju 11. maja. Pitanje je ko ce rezati slavski skolac i osvetiti slavsko znamenje?

Nama jos ostaje da se zapitamo, da li je pored ovakikvih duhovnih “pastira”, verni narod samo jedna obicna “marva?”

Milan Martinovic
Gosford
Australija

reproduced from Novinar.de

Enter supporting content here